Belangrijk!

Overschakelen naar LED verlichting.

Het antwoord hierop gaat gepaard met de actualiteit. Aanzienlijk minder verbruik dus vermindering van uw energiefactuur en beter voor het milieu. Niet alleen verbruikt LED-verlichting minder, ze gaan ook veel langer mee dan een gloei of halogeen lamp. Verder zijn deze heel veilig aangezien ze niet warm worden en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en vormen. Extra tip! Gebruik een armatuur met een sensor in bv. de gang, garage, oprit en dergelijke.  

Elektrische keuring.

Het belangrijkste argument is de veiligheid van uw installatie. Met een controle op uw installatie worden risico's vermeden. Deze risico's bevatten: elektrocutie, kortsluiting en brandgevaar met zich mee. Een positief verslag is ook meteen geldig voor de komende 25 jaar (bij een woning). Tenzij er aanpassingen gebeuren in de installatie. Ook kan dit een groot belang spelen bij uw brandverzekering.

Premie!

Jawel! Je leest het goed! De overheid steunt de bevolking om woningen veilig en energiezuinig te maken. Is uw woning ouder dan 10J dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een BTW-verlaging van 21% naar 6%. (geld niet op verlichting) Naast deze BTW-verlaging hebt u naar gelang uw inkomen ook recht op een premie. Deze premie bedraagt tot 50% van uw factuur. Voor meer info surf zeker naar premiezoeker.be